torsdag 21. juli 2011

~Solsikke-pinner på en solskinnsdag~

I går laget jeg solsikke-pinner.

Noen deilige små brød som er superlett og rask og lage...




Deigen er som en tykk suppe, og i grunnen veldig grisete og lage, men virkelig verd det!

Jeg lager små baguetter ca 15 cm lang.
Du trenger mye mel når du baker ut, og de skal være veldig løs når du legger de på platen.


Du trenger:

50 gr fersk gjær

9 dl lunkent vann

2 ts salt

250 gr solsikkekjerner

1 kg hvetemel


Hev deigen i ca 20 min.

Bruk mye mel når du baker ut, og lage løse små baguetter i den str du selv vil.


Jeg etterhever de så lenge som det tar og gjøre stekovnen klar til opggitte grader.



Stekes på 270 grader med varmluft i ca 15 min eller til de har fått en gylden skorpe.



----------------------------------------------------------------



Brødene er faktisk best om de ikke spises fersk, men om du fryser de og tar de litt i ovnen rett før servering.
Ta de da rett fra frysen og inn i ovnen på 150-200 grader varmluft i ca 10-12 min.



Da blir de virkelig sprø.

Dagens frokost var en sånn sandwich med marinert svineplomme, tomat, rapid + ruccola salat og en liten klatt aioli !

Mmmm.....


Ha en fortsatt fin solskinsdag!!




~Silje~


6 kommentarer:

  1. Disse så veldig gode ut. Men 270 grader? Stemmer det?

    Tror jeg må forsøke meg på disse :)

    SvarSlett
  2. Ja det stemmer faktisk. Sterk varme. Er dere på jobb eller har dere ferie? Skulle tatt en tur en dag !

    SvarSlett
  3. Takk for koselig kommentar Silje :) Dette så godt ut så takk for oppskrift. Ha en fin dag. Klem

    SvarSlett
  4. Jeg er hjemme denne uken. Har egentlig ferie, men er sykemeldt pga jeg fikk en kink i ryggen forrige uke. Har vært litt ute av form denne uken kan man si.

    Hadde vært kjekt å treffes en dag. I morgen har Bertina og Henrikke planer. Neste uke er jeg på jobb igjen, men vi kan gjerne treffes på kveldstid. Eller kanskje på lørdag på dagtid? Hadde vært veldig kjekt å treffes en plass med gode lekemuligheter. Som på en skole eller barnehage eller noe. Jeg er åpen for forslag.

    SvarSlett
  5. Å, det så skikkelig godt ut! Takk for oppskrift :)

    Ha ei flott helg

    Klem

    SvarSlett