1.kg hvetemel
250 gr solsikkekjerner
2 ts salt
9 dl vann
50 gr gjær
Rør ut gjæren i vannet, ha i solsikkefrø, salt og så mye hvetemel at det blir en tykk klissete grøt. La deg ikke friste til å ha i for mye mel, deigen skal være litt våt. La deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i 10 emner og vri dem og rull dem i litt mel. Stek brødene på Max varme, 280-300 grader i 15-17 min. Disse brødene er supre å fryse, for så å tine dem i ovnen på 150-200 grader. Da blir de skikkelig sprø, og passer perfekt til en god suppe eller salat.
Brødkurven øverst er fra drops design og strikket i Ice. 3 nøster, p nr 6 og ferdig på 2 timer. Sydd sammen mens deigen hevet.
Denne så jeg først hos www.handmadebysynnove.blogspot.com
Laget en gul forrige søndag som ble påskegave, og nå en til meg selv.
God skjæææretorsdg alle sammen !!
~ Silje ~
- Posted using BlogPress from my iPad
Så fin kurven din ble :) god påske!
SvarSlett